Україна, Київська область, м. Біла Церква, вул. Ігоря Зінича 7
Карта проїзду

Не_винна вагітність

Не_винна вагітність

Нерідко можна почути, як дівчата або молоді жінки упевнено затверджують: «Куріння жінки і здоров'я дітей? Нічого не немає страшного Багато хто палить і має здорових дітей». Така щонайменше легковажна поведінка легко перетворюється на злочинну, якщо жінка, що палить, чекає дитяти. Президент Академії  медичних  наук СРСР, академік Н. Н. Блохін говорив, що  змушує  задуматися про майбутнє дітей, що вдихають тютюновий дим з перших днів життя.

І дійсно, основні органи і системи майбутньої людини формуються в перших 12 тижнів вагітності. Жінка, що палить, ще не знаючи, що чекає дитину, може  заподіяти  його здоров'ю величезну шкоду. Доведено, що нікотин з крові матері  потрапляє в кров плоду. Звужуючи кровоносні судини, нікотин різко погіршує його живлення. І що характерний: у крові жінки нікотину, що палить, виявляється значно менше, ніж в крові майбутньої дитини.

При курінні в кров потрапляє велика кількість чадного  газу, який, з'єднуючись з гемоглобіном, утворює карбоксигемоглобін — стійке з'єднання, не здатне перено¬сити кисень до органів і тканин.

 А якщо палить майбутня мама? Це приводить до хронічного кисневого голодання  плоду і більш ніж на 50% збільшує смертність новонароджених , сприяє викидням.

Оскільки печінка плоду ще функціонально не сформована, вона не може знешкоджувати токсичні продукти, не руйнує їх, і організм, що зароджується, працює як акумулятор отрут тютюну, які поставляє йому мати, що палить. Па цьому грунту нерідко розвивається важке заболе¬няе-еклампсія, часті  випадки розумовою, фізичною відсталості  новонародженого, недорозвинення його внутрішніх органів: серця, мозку, печінки, легенів, кровотворної системи, а також різна потворність, передчасні пологи.

Матерям, що палять, і батькам слід задуматися, яким буде їх потомство,    У  годуючої матері, що палить, - в одному   літрі грудного молока міститься до 0,5 міліграма ні¬котину, молоко має неприємний запах і смак, тому дитина часто відмовляється від грудей або мляво смокче, молоко передчасно пропадає.

У тютюновому димі, окрім нікотину, є і більш небезпечна  речовина — радіоактивний полоній, сприяючий розвитку злоякісних пухлин.

Професор А. П. Кирющенков  пише: «Коли я бачу молоду жінку з цигаркою, а поруч дитячу коляску або довірливо прильнувшо¬го до матері маляти, мені, як лікарці, що побачила, до чого може привести подібна легковажність, хочеться негайно втрутитися, підняти тривогу, покликати на допомогу».

Мати, що палить, — це злочин.

Куріння впливає і на здатність жінки бути матір’ю. Кожна дівчина — майбутня мати і повинна віддавати собі звіт в тому, на який ризик вона йде, легковажно піддававшись моді. Якби ваше маля розуміло, що ховається за димом цигарки, він би теж попросив: «Не пали, мама!»

 

АЛКОГОЛЬ  І  ПОТОМСТВО

Серед різноманітних токсичних речовин, що надають негативну дію на майбутнє потомство, алкоголь є одним з небезпечних. Не дарма говорять: «П'ють батьки — страждають діти».

Якщо майбутні батьки вживають алкоголь, у них поступово почина¬ють страждати спадкові структури, статевих кліток. Відбувається часткова поломка в хромосомному наборі, що в значній мірі відображається  на майбутньому потомстві.

Статеві клітки стають неповноцінними, при заплідненні з них формується дефектний зародок, надалі народжується хвора дитина.

Відбувається зниження статевої функції, у чоловіків часто спостерігається статеве безсилля, а у жінок — нездатність до зачаття, з'являються викидні, передчасні пологи, мертвонародження.

Наскільки небезпечний алкоголь для потомства, було відомо ще в далекій  старовині; за особливо неприпустиме завжди вважалося так зване «п'яне зачаття». Тому в багатьох країнах, серед багатьох народів існували  звичаї, і закони, що забороняють молодим під час шлюбного піру пити алкогольні напої. Їм дозволялося пити тільки воду. Сучасна  наука стверджує — тяжкі наслідки п'яного зачаття спостерігаються  і при вживанні алкоголю тільки одним з батьків.

Про це повинна знати н обов'язково пам'ятати молодь, майбутнє моло¬де подружжя. Адже нерідко на весіллях, що продовжуються декілька днів, молоді п'ють, не замислюючись над тим, яким буде їх перше дитя.

Діти п'яниць і алкоголіків часто народжуються з потворністю: розщепленням верхньої губи («заяча губа»), незарощенням верхнього неба («вовча паща»), пороками серця, недорозвиненням кінцівок і змінами в інших органах.

Дитя, що народилося навіть без зовнішніх дефектів, може відставати у фізичному розвитку, часто хворіти. З моменту народження він неспокійний, погано спить, пізно зачинає ходити, говорити. У таких дітей особливо страждає психіка. Як правило, вони дуже капризні, неслухняні, мають слабку пам'ять, швидко стомлюються, відрізняються неврівноваженістю і забіякуватістю. У особливо важких випадках можуть народитися діти-ідіоти.

Діти, народжені від батьків-алкоголіків, при задовільному фізичному  розвитку найчастіше страждають розумовою відсталістю. Ступінь розумової відсталості у дитяти знаходиться в прямій залежності від тягаря алкоголізації батька. Недаремно існує вираження: «Скільки вип'є вина чоловік, стільки дружина проллє сліз».

Погано майбутньому маляті, якщо п'є його батько, але удвічі погано, якщо п'є матір. Після запліднення весь подальший розвиток зародка залежить від матері. Якщо жінка вип'є спиртне під час вагітності — вже через 10—15 хвилин алкоголь потрапляє до плоду.

Дитяче місце вільно пропускає до зародка алкоголь і всі токсичні  продукти його розпаду.

Якщо жінка п'є в перших 3 місяці вагітності, найчастіше народжується дитина  з вираженою потворністю і розумовою відсталістю. Биту¬ет думка, що під час вагітності неприпустимо пити тільки міцні спиртні напої, а пиво, наприклад, навіть корисно. Це глибока омана, адже пиво, так само як і будь-які інші алкогольні напої вміщує  етиловий спирт.

Алкоголь, випитий жінкою, небезпечний завжди. Дитя, вигодуваний ма¬тір’ю-п’яницею, погано розвивається, зростає млявим і кволим, часто хворіє і нерідко гине.

Жінка-п'яниця, що плодить виродків і ідіотів. Що може бути страшніше і трагічніше!

Жінка ніколи не повинна забувати про свій високий борг — бути матір’ю. І вже ніяк з цим високим званням не поєднуються такі страш¬ні і ганебні явища, як пияцтво і алкоголізм.

Тверезість повинна стати нормою життя.

У боротьбі з пияцтвом не повинно бути байдужих!

 
 
 
 
Швидке замовлення:
+380



Вхід на сайт:

Запам'ятати мене
Відновлення паролю:
Інструкції по відновленню паролю
буде відправлена на пошту вказану
при реєстрації на сайті.
Реєстрація: