Україна, Київська область, м. Біла Церква, вул. Ігоря Зінича 7
Карта проїзду

Девіз профілактичних оглядів: «Попередь, щоб жити!»

Девіз профілактичних оглядів:

«Попередь, щоб жити!»

 

         Здоров’я жінок, матерів і дітей є об’єктивним показником рівня здоров’я населення та важливим індикатором соціальних та економічних проблем. Тому питання збереження здоров’я нації впродовж багатьох років не втрачає своєї актуальності. На сьогодні в Україні, коли спостерігається від’ємний приріст населення, ця проблема постає ще більш гостро.

         Протягом останніх років лікарі акцентують увагу на тому, що хворобі потрібно запобігти. Особливого значення набувають профілактичні огляди у медичних закладах, які варто проходити хоча б один раз на рік.

         Медичні працівники умовно поділяють усе населення на організоване і неорганізоване. Існують обов’язкові профогляди, які регламентовані постановами Кабміну та законами про охорону праці. Вони стосуються певного контингенту людей, які працюють у шкідливих чи спеціальних умовах і потребують обов’язкового проходження профоглядів один-два рази на рік. За них відповідають працедавці, а контролюючі органи перевіряють дотримання чинного законодавства щодо попередніх чи періодичних профілактичних оглядів. Проте на сьогоднішній день є багато людей, які не працюють або працюють, але офіційно не зареєстровані, тобто неорганізоване населення. І саме такі люди повинні усвідомити важливість проходження періодичних медичних оглядів.

         Проходити профогляди нас заставляє життя, оскільки дуже важливим є виявлення захворювання на ранніх стадіях. Чим раніше буде виявлено захворювання, тим швидше його можна буде подолати, уникнути ускладнення і незворотних процесів, які можуть призвести до інвалідності або смерті.

         В даний час питання про організацію і якісне проведення профоглядів жінок є одним із найбільш актуальних у роботі жіночої консультації і оглядових кабінетів поліклінік, враховуючи факт зростання частоти онкологічних захворювань.

         Кожна жінка віком від 18 років, а також та, що вже розпочала статеве життя, повинна бути оглянута гінекологом щорічно (при цьому бажано, щоб жінка обстежувалась у одного і того ж спеціаліста). Огляду також потребують жінки, яким виконана над піхвова ампутація матки чи її тотальне видалення.

         Для ефективного проведення профофглядів жінок, з метою ранньої діагностики раку шийки матки у нашому місті впроваджено цитологічний скринінг та кольпоскопічне дослідження. Велику роль у профілактиці раку шийки матки має своєчасна діагностика фонових (ендоцервіцит, ерозія) і передракових (дисплазія шийки матки) станів. Вкрай необхідне розуміння жінками важливої ролі профілактичних оглядів у гінеколога, що дасть можливість зменшити зростання цього захворювання.

         При профогляді гінеколог обов’язково оглядає також грудні  залози з метою ранньої діагностики раку. Обов’язковим є мамо графічний скринінг жінок після 40 років.

         Не легковажте зі своїм здоров’ям! Зверніться до жіночої консультації та пройдіть відповідне профілактичне обстеження за адресою: м. Біла Церква, вулиця Ярослава Мудрого, 44.

         Розклад роботи:

Понеділок-п’ятниця: з 08.00 до 20.00

Субота: з 09.00 до 13.00

 

Міський позаштатний спеціаліст акушер-гінеколог,

Головний лікар Білоцерківського пологового будинку       

А.А.Бондар

 
 
 
 
Швидке замовлення:
+380



Вхід на сайт:

Запам'ятати мене
Відновлення паролю:
Інструкції по відновленню паролю
буде відправлена на пошту вказану
при реєстрації на сайті.
Реєстрація: